Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaUncategorizedMescid-i Aksa'ya Menfur Saldırıyı Kınıyoruz

Mescid-i Aksa’ya Menfur Saldırıyı Kınıyoruz

İşgâl altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya ibadet esnasında İsrail polisi tarafından yapılan baskında cemaate ses bombalarıyla, orantısız güçle ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığı saldırıda içlerinde Türk vatandaşı da olan Anadolu Ajansı’ndan üç basın mensubu olmak üzere birçok yaralananlar oldu. İsrail güçlerinin yıllardır sistematik olarak uyguladığı Kudüs’ün kimliğini değiştirmek ve Mescid-i Aksa’yı bölmek saikli yaptığı hukuksuzlukların bir yenisi daha kutsala ve mabede karşı işleyerek yapılmıştır.

Uluslararası Hukukçular Birliği olarak, İsrail işgâlci kuvvetlerinin aşkın müdahalesi altında Mescid-i Aksa’ya ve ibadet edenlere gerçekleştirdiği menfur saldırısını kınıyoruz. Bu baskın, Mescid’in statüsüne dair açık bir hukukî ihlâl niteliği taşıdığı gibi evrensel hukuk normlarına aykırıdır. Şüphesiz ki bu saldırı, Mescid-i Aksa’nın İsraillileştirme planının bir parçası olduğu kadar ibadet özgürlüğünü de hedef alan evsafta olup Ramazan’ın bu son Cuma gününde İslâm âlemini tahrik edercesine yapılan açık bir saygısızlıktır. 

Uluslararası topluma ve örgütlere İsrailli yerleşimcilerin ve kuvvetlerinin inanç ve ibadet özgürlüğünü hedef alan bu pervasız ve hukuksuz saldırılarını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye, bu hukuksuzluklar karşısında tarihî direnişiyle örnek bir temsiliyet içinde olan Filistin Halkına destek vermeye, bu saldırıların derhal durdurulmasına, saldırıda bulunanlar için gereğinin yapılmasına, tüm hak savunucularını ses vermeye çağrımızı ve İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı tüm hukuksuzlukları olduğu gibi inanca saygıyı hiçe sayan bu saldırganlığını da Birlik olarak kınadığımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.

             Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri
Av. Necati Ceylan

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments