Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaUncategorizedHindistan, Din Özgürlüğünü Kısıtlayamaz

Hindistan, Din Özgürlüğünü Kısıtlayamaz

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Hindistan’ın Karnataka eyaleti hükümetinin Müslüman inancının bir parçası olan başörtüsünü yasaklamaya çalıştığını büyük bir şaşkınlıkla öğrendi. UHUB, uluslararası medyadan, Hindistan Halk Partisi’nin (BJP) desteklediği bir grup gencin, Hindu dininde bir slogan atarak Müslüman bir kızın okuluna girmesini engellemeye çalıştığını öğrendi.

UHUB, başörtüsü takmanın, BM ve Hindistan tarafından imzalanan diğer önemli uluslararası sözleşmeler tarafından garanti altına alınan Müslüman kadının temel dini ve demokratik hakkı olduğunu savunmaktadır.

Laik demokratik bir ülke olduğunu iddia eden Hindistan, din özgürlüğünü kısıtlayamaz ve din özgürlüğüne engel oluşturanları doğrudan veya dolaylı olarak teşvik edemez.

Bu nedenle, UHUB, Hindistan hükümetinden,  özellikle savunmasız görülen Müslümanlar olmak üzere tüm vatandaşlar için tam özgürlük sağlamasını istemektedir.

UHUB ayrıca, Hindistan’ın, demokrasi ve laiklik ilke ve değerlerine bağlı kalmak istemesi halinde, başörtüsü yasağına yönelik herhangi bir girişimin derhal rafa kaldırılmasını talep etmektedir.

Av. Necati CEYLAN
UHUB Genel Sekreteri

Basin-Aciklamasi-Hindistan

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments