Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaUncategorizedZALİMLER MUTLAKA KAYBEDECEKTİR

ZALİMLER MUTLAKA KAYBEDECEKTİR

İSRAİL’IN GAZZE’YE SALDIRILARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

İsrail, kurulduğu tarihten bu güne ne kendisi huzur bulmuş ne de dünyaya huzur vermiştir.

Gazze’ ye saldırmak, Ramallah’ ta insanların mülklerini zorla almak, Mescid-i Aksa’ da ibadetlere engel olmak için sürekli bahaneler üretmekte, kendi ürettiği bahaneleri gerekçe göstererek zalimce saldırılar gerçekleştirmektedir.

5 Ağustos 2022 Tarihinde, Gazze’ ye yine saldırmıştır. Gerekçesi İslâmî Cihad örgütünün saldırı hazırlığı içinde olduğu iddiasıdır. Tespit edilmiş hiç bir saldırı yok iken, orantısız şekilde yaptığı saldırılarda yine sivilleri katletmiştir. Saldırı hazırlığında olanlar, siviller, kadınlar ve çocuklar mıdır?

Bir savaştan söz edilmesi mümkün değildir. Ortada tek taraflı saldırı ve saldırıya karşı direnme çabası vardır. Kaldı ki, savaşın bile bir hukuku vardır.

Böylesi keyfi saldırıların ve orantısız güç kullanımının adı terördür.

UHUB olarak, İsrail’ i uygulamakta olduğu terör yöntemlerinden vaz geçmeye çağırıyoruz. Tarih boyunca zulmün hiç devamlı olmadığını ve zalimlerin hiç kazanamadıklarını hatırlatıyoruz.

Tüm uluslarası kuruluşların, insan hakları örgütlerinin üzerlerine düşeni yapmaları, İsrail’ e baskı uygulayarak sürdürülebilir ateşkes şartlarına geri dönmesini sağlamaları daha az sivilin zarar görmesini, daha az insanın evsiz kalmasını sağlamış olacaktır.

Gereğinin derhal yapılması çağrımızdır.

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB)
Genel Sekreteri
Av Necati Ceylan

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments