Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaHaberlerOlağan Genel Kurulumuzu ve Uluslararası Filistin Panelini Düzenledik

Olağan Genel Kurulumuzu ve Uluslararası Filistin Panelini Düzenledik

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) olarak 12-14 Ocak tarihleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Balıkesir Onhann (Agiros) Termal Otel’de olağan genel kurulumuzu ve Filistin Panelini düzenledik.

Aralarında Filistin, Azerbaycan, Cezayir, Kuveyt, Bangladeş, Malezya, Sri Lanka, Irak, Rusya, İngiltere, Suudi Arabistan, Tunus, Endonezya, Mısır, Suriye, Lübnan, Pakistan, Ürdün, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Kuzey Makedonya, İran, Fransa’da yaşayan ve Türkiye’den üyelerimizin de katılımlarıyla oldukça geniş katılımlı toplantımızı tertip ettik. 

İlk günü 12 Ocak akşam 19.30’da Olağan Genel Kurulumuzu düzenledik. Toplantı gündemimiz olan;

  • Hazirun listesine katılan üyeler (Tüm üyelerin toplantı salonunun yanındaki masada bulunan imza listesini imzalamaları rica olunur)
  • Açılış
  • Başkanın açılış konuşması
  • Encümen komisyonunu ve encümen tutanaklarını imzalama yetkisi
  • Faaliyet raporlarının okunması 
  • 2022 ve 2023 kesin hesap bütçelerinin okunması
  • Denetim Kurulunun 2022 ve 2023 yılı raporlarının okunması
  • Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin ibra oyu
  • Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının seçilmesi
  • 2024 Yılı Tahmini Bütçesinin okunması ve Yönetim Kuruluna kalemlerde değişiklik yapma yetkisinin verilmesi
  • İhtiyaç sahibi avukatlara yönelik devam eden hukuki ve ekonomik yardım faaliyetlerinin devamının görüşülmesi
  • UHUB olarak kurucuları arasında yer aldığımız BTEA’nın ve özellikle yeni bir millîleştirme sürecinden geçen Bangsomoro’daki hukuk fakültesi ve ilgili kurumlarının gelişimine yönelik akademik ve ekonomik destek faaliyetlerimizin devamının görüşülmesi
  • Banka hesaplarından birlik adına işlem yapmaya yetkili üyelerin belirlenmesi ve yetkilerinin güncellenmesi
  • Diğer yazılı ve sözlü teklifler ile dilek ve temennilerin görüşülmesi
  • Kapanış, maddelerine uygun olarak genel kurulumuzu sona erdirdik. 

Olağan genel kurulu yönetmesi için; Divan Kurulu başkanlığına Salih Murati, Divan Kurulu başkan yardımcılığına Reşat Petek, Divan Kurulu üyeliklerine Wadi Süleyman, Hani Zehade, Cemil Tekeli seçilmiştir. Genel Kurul gündem maddeleri teker teker görüşüldükten sonra yapılan seçim neticesinde Necati Ceylan, Refik Korkusuz, Mubarek Mutawwa, Hüsnü Tuna, Aissa Maiza, Khalid Sholy, Aygün Aliyeva, Wadi Süleyman, Muhyiddin İkbal, Muhammed Uneyzi, Hani Zahide yönetim kurulu asil üyeliklerine seçilmiştir. 

Programımızın ikinci günü olan 13 Ocak 2024 tarihinde alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı Filistin Paneli’ni düzenledik. Genel Sekreterimiz Av. Necati Ceylan’ın, Av. Dr. Mehmet Sarı’nın, önceki dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, önceki dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin’in, AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’ın, Endonezya’dan gelen üyemiz Prof. Dr. Nurhayati Assegah’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği panelimizin başkanlığını Prof. Dr. Refik Korkusuz’un yaptığı ilk oturumunda;  Khalled Shooly, “ Filistin Sorununun Uluslararası Yargıya Taşınması Meselesi” sunumunu;  Jamal Karsli, “Batılı Ülkelerde Siyasi Karar Almada Siyonist Lobinin Rolü” sunumunu; Anwar Garby, “Filistin Bölgesindeki İnfazlar ve Hukuki Sonuçları” sunumunu; Eşref Nasrullah, “Gazze’de Toplu Katliamlar” sunumu ve İbrahim Hamami, “Filistin Meselesi” sunumu gerçekleştirmişlerdir. Verilen öğle arası sonrası gerçekleştirilen Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın moteratör-konuşmacı olarak yer aldığı ikinci oturumda ise; Muhammed Abubekir Molla, “Uluslararası Hukuk ve Batı Medyası” sunumunu; Prof. Dr. Kerem Batır, “İsrail’in Uluslararası Adalet Divanında Yargılanması Konusunda Son Gelişmeler” sunumunu; Doç. Dr. Muhammed Demirel, “Uluslararası Ceza Hukuku Bağlamında İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun Ceza Sorumluluğu” sunumunu; Prof. Dr. Ahmet Kavas, “Uluslararası Hukuk Bağlamında Filistin” sunumunu ve Av. Yasin Şamlı, “Uluslararası Ceza Mahkemesine Filistin Başvurusu” sunumunu gerçekleştirmişlerdir. Soru cevaplar ile tamamlanan panelde oldukça faydalı fikirler tartışmaya açılmıştır. 

Programımızın üçüncü ve son günü olan 14 Ocak 2024 tarihinde ise olağan genel kurul sonuç bildirgesi Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde okunarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. Daha sonra ise sosyal program kapsamında Balıkesir merkezi rehber eşliğinde gezilerek üyelerimizde bir sonraki toplantımızda görüşmek temennisiyle vedalaşılmış ve program sona ermiştir. 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments