Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaUncategorizedVesayet ve Darbe Çağrısını Andıran 103 Amiralin Bildirisini Şiddetle Reddediyoruz

Vesayet ve Darbe Çağrısını Andıran 103 Amiralin Bildirisini Şiddetle Reddediyoruz

Tamamen sivil iktidarın politikalarına karşı darbe iması yapan 103 emekli amiralin açıklamaları, vesayet özlemcisi darbecilerin eski darbe öncesi beyanlarına benzemektedir. Bu olay, bazı eski rütbelilerin bu alışkanlıklarından hiç vazgeçmediklerini bir kez daha ortaya koymuştur.

“Emekli amiral” vurgusu ne için yapılmaktadır? Sivil bir vatandaş olarak herkes iktidarın politikalarını eleştirebilir. Bu politikalara karşı bildiri de yayımlayabilir. Ama bir makam ve mevki olmayan “emekli amiralliğin” özellikle vurgulanması, siyasi iktidara namlu göstermekten başka bir açıklaması yoktur.

Politikalarını halka sunmuş, halkın desteğini almış ve halkın oyları ile meşru seçimle gelmiş bir iktidara karşı gösterilen bu tavır direkt meşru hükümete karşı bir beyandır. Öte yandan, halkı da korkutup sindirerek siyaseti dizayn etme niyetidir.

Daha önce defalarca örneğini gördüğümüz ve yaşadığımız darbeler tarihi en son 15 Temmuz hainliğini halkın püskürtmesi ile sona ermiştir. Artık darbe heveslileri bunu böyle bilmelidir.

UHUB, tüm dünyada halka rağmen halkı baskılayan ve dizayn etmeye kalkan darbelere karşı olduğunu kuvvetli bir şekilde vurgularken, adı geçen darbe iması yapan bildiriye karşı meşru Türkiye Hükümetinin yanında olduğunu belirtmeyi hukukun gereği kabul eder ve kamuoyuna ilan eder.

Av. Necati Ceylan
UHUB GENEL BAŞKANI

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments