Salı, Mart 26, 2024
Ana SayfaUncategorizedİşgalci İsrail'in Kudüs'teki Dini Kutsallara Yönelik İhlallerini Kınıyoruz

İşgalci İsrail’in Kudüs’teki Dini Kutsallara Yönelik İhlallerini Kınıyoruz

Uluslararası Hukukçular Birliği, İsrail işgal güçlerinin 15 Nisan Cuma günü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği tehlikeli saldırıları büyük bir endişeyle takip etti. Onlarca yerleşimci Mescid-i Aksa’yı bastı, ibadet edenlere saldırdı, İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi, cami çevresinde ibadet edenleri kelepçeledi, saldırılara ve İsrail polisinin şiddet tezahürlerine karşılık veren yüzlerce Filistinli genci tutukladı ve ibadet edenlere kurşun ve gaz bombası attı. Filistin Kızılayı’na göre Filistinli yaralıların sayısı 340’ı geçti ve bu yararlıların bir kısmı gözlerinden isabet aldı.

Uluslararası Hukukçular Birliği, Cuma günü şafak vakti Kudüs’te yaşananları, İsrail işgal güçlerinin savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı tiksindirici ihlaller dizisinin bir uzantısı, uluslararası insan hakları hukuku ve uluslararası insancıl hukukun yeni bir ihlali ve dini ritüelleri uygulama hakkına saygı gösterilmemesi olarak değerlendiriyor.

Bu insan hakları ilkelerinin ihlali ve dini kutsallara saldırının, İsrail işgalinin mübarek Ramazan ayında dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanların duygularını harekete geçirme eğilimini göstermektedir. Bu, işgalin uluslararası hesap verebilirlik ve cezadan tekrar tekrar kurtulmasının, uluslararası toplumun Filistinlileri yüzüstü bırakmasının ve uluslararası hukuk hükümlerini uygulamadaki ve Filistin halkının haklarını korumadaki başarısızlığının doğrudan bir sonucudur.

Uluslararası Hukukçular Birliği olarak, İsrail’in Müslümanların dini kutsallarına yönelik saldırılarını ve Filistinlilere karşı işlenen suçları şiddetle kınıyor ve karşı çıkıyoruz. İlgili uluslararası tarafları önce bu ihlallerin durdurulması, Filistin halkının korunmasının sağlanması, ardından bu suçların soruşturulması ve saldırganlardan hesap sorulması için acilen müdahale etmeye çağırıyoruz.

Uluslararası Hukukçular Birliği, ayrıca, Filistin halkının dini ritüellerini kısıtlama olmaksızın yerine getirme hakkının vazgeçilmez olduğunu teyit eder ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına, maruz kaldıkları ihlalleri ve mağduriyetleri kınayarak Filistinlilerin yanında durmaları çağrısında bulunuyor.

Av. Necati Ceylan
Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments