Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaUncategorizedDR. SHAFİQUR RAHMAN TUTUKLAMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

DR. SHAFİQUR RAHMAN TUTUKLAMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Uluslararası Hukukçular Birliği, Bangladeş hükümetini herkes için demokratik alan sağlamaya ve tüm siyasi tutukluları serbest bırakmaya davet ediyor.

Dünya çapında adalet ve insan haklarını destekleyen uluslararası bir Hukukçular örgütü olan Uluslararası Hukukçular Birliği (IJU), uluslararası medyadan Bangladeş Hükümetinin muhalefete ilişkin demokrasi alanını daralttığını öğrendi.

Bangladeş’in en büyük ikinci muhalefet partisi olan Cemaat-i İslami’nin lideri Dr. Shafiqur Rahman’ın, özellikle partinin seçim zamanı bağımsız hükümetin yeniden kurulmasını talep eden muhalefet hareketine katılacağını açıklamasından günler sonra tutuklanmış olmasından çok endişeliyiz. Keza en büyük muhalefet grubu olan BNP’nin genel sekreteri Mirza Fakhrul da, 10 Aralık’ta yapacakları ulusal gösterinin hemen arifesinde tutuklandı.

Bangladeş’e uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini, özellikle de demokratik faaliyet, ifade ve toplanma özgürlüğü hakkını güvence altına alarak Bangladeş’in onayladığı “Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi” kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini hatırlatmak isteriz.

Bangladeş makamlarına, uluslararası anlaşmalara yönelik taahhütlerinin bir parçası olarak tüm siyasi tutukluları serbest bırakma, hukukun üstünlüğünü tesis etme ve demokratik alan sağlama çağrısında bulunuyoruz.

Saygılarımızla,

Necati Ceylan-Avukat
Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments