Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaUncategorizedİnsanlığı Tehdit Eden Suçlar Önlenmelidir

İnsanlığı Tehdit Eden Suçlar Önlenmelidir

Almanya’nın Hanau şehrinde gerçekleştirilen ırkçı saldırı sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiştir. İnsanların inançları ve etnik kökenleri nedeniyle hayatlarına kast edilmesi insanlığa karşı bir suçtur. İnsanın en kutsal değerlerini hedef alan bu tür saldırılar bütün insanlık için büyük tehlikedir.

Bütün insanların geleceğini hedef alan bu tür nefret suçlarının ortaya çıkış sebepleri araştırılıp, ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması zorunludur. Yakın geçmişte Norveç’te, Yeni Zelanda’da, Almanya’da yapılmış olan saldırılar; planlı, soğukkanlı ve canice saldırılardır. Saldırganların hiç tanımadığı insanları; inançları, etnik kökenleri nedeniyle öldürecek kadar kin ve nefret duymaları insanlık için ciddi bir sorundur. AB devletlerinin acil önlemler alması zorunluluğu mevcuttur.

Saldırganların kullandıkları silahlar, günlere hatta aylara sâri planları, öldürdükleri insan sayısı ve açıkladıkları amaçları; bu suçların örgütlü suçlar olduğunu göstermektedir. İnsanlığın geleceğini tehdit eden bu nefret suçlarının önlenmesi, geliştiği ortam ve zeminlerin yok edilmesi için acil önlemler alınması gerekmektedir.

Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu tür suçların işlenmemesi için gerekli önlemlerin alınması için bütün devletleri, uluslararası kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyoruz.

Av. Necati Ceylan
Uluslararası Hukukçular Birliği
Genel Sekreteri

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments