Perşembe, Temmuz 25, 2024
Ana SayfaUncategorizedZalime Destek Olan, Zulme Ortak Olur

Zalime Destek Olan, Zulme Ortak Olur

1946 yılından itibaren Filistin halkının ülkesi adım adım işgal edilmiştir.Uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları İsrail devleti tarafından yok sayılmıştır. Üzücüdür ki bu hukuk ihlali hiçbir müeyyide ile karşılaşmamıştır.

İsrail işgal ile yetinmeyerek başta hayat hakkı olmak üzere Filistin halkının birçok hakkını ihlal etmiş ve ihlal etmeye devam etmektedir.

Filistin halkı İsrail tarafından esir muamelesine tabi tutulmakta, kendi ülkelerinde .zgür yaşama hakkından mahrum edilmektedir. Filistin halkının önemli bir kısmı işgal nedeniyle başka ülkelere sığınmak zorunda bırakılmıştır. Mezkûr ülkelerde kamplarda yaşamak zorunda bırakılmıştır. Filistin halkının bir kısmı da kendi ülkelerinde toplama kamplarında İsrail tarafından esir muamelesine tabi tutulmaktadır.

İsrail birçok kez masum, sivil Filistin halkına ağır silahlarla, savaş uçaklarıyla ve füzelerle saldırmıştır. Bu saldırılarda birçok kadın çocuk ve masum sivil hayatını kaybetmiştir. Sivil ve masum insanların .ldürülmesi terör eylemidir. Terör eylemleri; kişi, örgüt veya devletler tarafından işlenebilir. Devlet veya devletler tarafından işlenen terör eylemleri diğerlerine göre çok daha yıkıcı ve tehlikelidir.

Filistin halkı bir taraftan silahlı saldırılarla baskı altına alınırken bir taraftan da fikir ve düşünce insanları hapis tazyiki ve tehdidi ile susturulmak istenmektedir. Nitekim bir fikir ve düşünce adamı olan Filistin halkının önderlerinden Raid SALAH, hayatının önemli bir kısmını fikirlerini ifade etmesi nedeniyle hapishanelerde geçirmek zorunda kalmıştır. Raid SALAH yalnızca bir örnektir. Yüzlerce Filistinli fikir adamı, İsrail’in hapishane ve ceza baskısı, tehdidi altında hayatını devam ettirmektedir. Bu şekilde birçok insan sırf fikir açıklamaları nedeniyle yıllarca hapis cezasına muhatap olmaktadırlar.

21 yüzyılda Filistin’de insanlık dramı yaşanmaktadır. Hukuk, kişileri ve kurumları bağladığı gibi devletleri de bağlar. Zalime destek veren zulme ortak olmuş olur. Bu bakımdan İslam ülkeleri başta olmak üzere; hukuka saygılı olan bütün devletleri, bütün sivil toplum kuruluşlarını ve bütün insanları zulme uğrayan insanların hukukunu savunmaya davet ediyoruz.

Av. Necati Ceylan

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri

Filistin-RaidSalah-Basın-Açıklaması

PRESS RELEASE

Palestine-RaidSalah

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments