Cuma, Nisan 12, 2024
Ana SayfaUncategorizedLübnan'a ve İslam Alemine Baş Sağlığı Dileriz

Lübnan’a ve İslam Alemine Baş Sağlığı Dileriz

4 Ağustos 2020 tarihinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamada çok sayıda masum insan hayatını kaybetmiş, binlerce masum insan da yaralanmıştır. Birçok kişi evsiz kalmıştır. Olay nedeniyle vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Lübnanlı kardeşlerimize ve İslam alemine baş sağlığı diliyoruz.

Kamuoyunda eylemin bazı örgütler veya devletler tarafından işlendiğine dair iddialar bulunmaktadır. İnsanlığa karşı bir suç olarak gördüğümüz, masum insanların hayatlarını ve
vücut bütünlüğü haklarını hedef alan bu olayın faillerini şiddetle kınıyoruz. Masum insanların hayat haklarını kasten hedef alan eylemler ister örgüt ister herhangi bir devlet tarafından işlensin terör eylemidir. Terör eylemleri insanları hedef alan eylemlerdir ve bütün insanlığın sorunudur. Bütün devletlerin teröre karşı samimi ve ortak mücadele etmesi zorunludur. Bu olayın failleri, azmettiricileri de titizlikle bulunmalı, yargılanmalı ve hak ettikleri ceza ile cezalandırılmalıdır.

Müslümanların yaşadığı ülkeler sömürgeci emperyalistler tarafından; işgal, terör ve ekonomik istikrarsızlık yollarıyla perişan edilmiştir. Ülke zenginlikleri yağma edilmiştir. En büyük zenginlik olan genç nüfus, katliam, terör, göçe zorlama şeklinde işlevsiz hale getirilmiştir. Bu ülkelerde yaşayan kardeşlerimizin kendi geleceklerini özgürce belirleme haklarına hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir.

Uluslararası Hukukçular Birliği olarak Lübnanlı kardeşlerimizin haklarını savunma noktasında her türlü desteği vereceğimizi, ulusal ve uluslararası her mahkeme ve platformda haklarını savunacağımızı tekraren ifade ederiz.

Av. Necati CEYLAN
Uluslararası Hukukçular Birliği
Genel Sekreteri

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments