Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaUncategorizedTunus Nahda Hareketinin Lideri Raşit Gannuşi’nin Tutuklanmasını Kınıyoruz

Tunus Nahda Hareketinin Lideri Raşit Gannuşi’nin Tutuklanmasını Kınıyoruz

Tunus siyaseti, Başkan Kais Sait tarafından 2023 yılı itibarıyla bir süredir devam eden tutuklama ve süregelen siyasi yasaklamalar ile çalkalanırken, buna 17 Nisan 2023’te bir yenisi daha eklenmiş ve Tunus Cumhuriyeti’nin ‘ilk çok partili seçiminin galibi’ siyasi oluşum olan Nahda Partisi’nin lideri, Meclis Eski Sözcüsü, Milletvekili Raşid Gannuşi ve olaylar ile ilgisi olmayan kişilerle birlikte sebepsiz şekilde gözaltına alınmış ve 20.04.2023 günü tutuklanmıştır.

Nahda Partisi’in tüm organizasyon-toplantı-siyasi ve demokratik faaliyetlerine yasak getirilmiş, bununla da yetinmeyip, koalisyon içinde olduğu ancak tamamen farklı görüşe haiz partiye de yasak getirilmiştir. Dokunulmazlığı olan bir milletvekilini -meclis sözcüsünü- hukuka ve yasalara aykırı şekilde tutuklamak, bir hukuk garabetidir. Sayın Gannuşi hâlâ milletvekili ve bir siyasi kişiliktir.

Tunus Adli ve İdari Makamlarını adalete ve hakkaniyete davet ediyor, Raşit Gannuşi ve beraberindeki diğer tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Tunus’ta yaşanan antidemokratik faaliyetlere, insan hakları ihlallerine, Gannuşi ve beraberinde gelen siyasi tutuklamalara ve tüm yasal siyasal faaliyetlere karşı yapılan yasaklara, tüm Tunus halkına yapılan bu kirli müdahaleleri şiddetle kınıyoruz.

Necati Ceylan – Avukat 
Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments