Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaUncategorizedFilistinli gruplara acil çağrımızdır

Filistinli gruplara acil çağrımızdır

Filistinli gruplar (duyduğum kadarı ile Hamas ve El-Fetih örgütleri ile diğer küçük gruplar) birbirlerini Allah rızası ile katletmeye başlamışlar. Bizler de, İsrail askerlerinin veya yerleşimcilerinin Filistinlinin öldürmesini “ümmet sorunu” haline getirir ve tartışırız. Öyle görünüyor ki, artık bundan sonra İsrail askerlerinin Filistinlileri öldürmesine gerek kalmayacak ve birbirlerini Allah rızası için öldürecekler. Aynı din mensubu, aynı mezhep mensubu, aynı kavimden, aynı bölgenin çocukları ve tamamı birbirleri ile akraba olan 1948 göçmenlerinin evlatları, ellerine verilen en ağır silahlarla birbirlerini öldürmekteler. Bu durum, Filistin sorununu, kendi içinde ve birbirlerini yok ederek, çözüme kavuşturma gibi, akıldan yoksun, bir noktaya getirebilir. Bunu yazarken çok zorlandım. Ama, artık yeter, Filistinli kardeşlerimizin kanı bu kadar ucuz olmamalı. “ölme ” ve “öldürme” üzerinden gruplaşma dönemini geride bırakalım. Artık, başta Filistin olmak üzere, tüm İslam ülkelerinde “yeniden bir medeniyet inşası” noktasında fikir geliştirelim.
Artık ne olur, birbirinize silah doğrultmayın.

Uluslararası Hukukçular Birliği


دعوتنا البصيط و الصريح إلي فصائل الفلسطنية

ان تبادل التهم و الصراع القائم الذي وصل حد الاقتتال بين الإخوة (فصائل افلسطنين ).والذي خلف ضحايا بشرية من أبناء الشعب الواحد والذي كنا نرى أن هناك مقومات كثيرة توحدهم من أجل القضية الأساسية.
لكننا نرى أن القضية تتعرض إلى تصدع و القضاء على الوحدة و القضية الأسمى وهي الدولة الفلسطينية.
و لذا نرى أن كل ما يقوم به الإخوة الفلسطنيين هو هدر للقضية و للسلاح الذي يستنفذ في غير محله.و هو توفير العناء على اسرائيل.
لذا ندعوا الجميع لحقن الدماء والتوجه للحلول السلمية والعمل على وحدة الصف والكلمة من أجل القضية السامية و حقن دماء الإخوة الفلسطنيين الأشقاء.والعمل على لم الشمل و تقوية روابط الأخوة و عدم الخوض او النقاش في أي قضية الا القضية الشرعية الوحيدة التي تشغل العالم كله و المسلمين على وجه الخصوص.
و منه أرى أن الفصائل الفلسطينية التي ألحقت أضرار كبيرة بالقضية الفلسطينية .هل ترون أنكم قد تقدمتم إضافة للقضية الفلسطينية بتقاتلكم و إراقة دماء بعضكم و ألحقتم خسائر بشرية قد تكون سواعد لكم وليست عليكم؟
بصفحتنا أشقاء و القضية الفلسطينية قضيتنا نحن ايضا. نرفض و بشدة حرب الجماعات الفلسطينية و إراقة الدماء بين الإخوة.

الاتحاد الدولي للحقوقين

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments