Pazar, Nisan 21, 2024
Ana SayfaUncategorizedRusya'nın Ukrayna'yı İşgalini Büyük Endişeyle İzliyoruz

Rusya’nın Ukrayna’yı İşgalini Büyük Endişeyle İzliyoruz

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Doğu Avrupa’daki siyasi ve askeri gelişmeleri, özellikle Rusya’nın büyük insani trajedilere ve kayıplara neden olan Ukrayna Cumhuriyeti’ni askeri işgaliyle ilgili olanları büyük bir endişeyle izlemiştir.

UHUB’un ilkelerine ve geçerli insani ve ahlaki tüzüklere ve değerlere dayanarak, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların ele alınmasında güç kullanımına şiddetle karşı çıkıyoruz.

Rusya’nın bağımsız bir komşu ülkeye izinsiz girmesi ve topraklarının bir kısmını işgal etmesinin uluslararası kanun ve yönetmeliklerde hiçbir gerekçesi yoktur.

UHUB, ilke olarak, devletlerin ve birimlerin topraklarının işgalini, saldırganlığı ve zulmü reddeder ve bu, tüm uluslararası tüzük ve yasaların ihlali olarak kabul edilir.

Bu bağlamda, sivillerin korunmasını ve güvenliklerini talep ediyoruz. Ayrıca, ilgili komşu ülkelerden mültecilere ve yerinden edilmiş kişilere yeterli bakımı sağlaması ve aralarında renk, ırk ve din ayrımı yapmaması çağrısında bulunuyoruz.

UHUB, Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgaline bir an önce son verilmesi çağrısında bulunurken, Ukrayna sorununun ele alınması ve Ukrayna’nın egemenliğini, bağımsızlığını ve istikrarının yanında Avrupa ve Karadeniz bölgesinde güvenlik ve istikrarı garanti eden kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak için çok taraflı bir diyalog başlatılmasını talep ediyor.

Diyalog ve müzakereleri benimsemek, uluslararası sorunları ele almanın doğru yoludur, bu da devletlerin ve halkların kendi topraklarındaki haklarına ve egemenliğine karşılıklı saygısı çerçeveside gerçekleşir.

Barış bölünmez bir bütündür ve bölgesel barışa yapılacak herhangi bir müdahale, tüm dünyadaki genel güvenliği ve barışı olumsuz etkileyecektir. Dolayısıyla, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınarken, dünyanın geri kalan ülkelerinde, özellikle Filistin’de ve Asya ve Afrika ülkelerinin geri kalanında işgal ve işgal eylemlerini de aynı şiddetle kınıyoruz.

Av. Necati Ceylan
UHUB Genel Sekreteri

Basin-aciklamasi-Ukrayna

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments