Pazar, Nisan 21, 2024
Ana SayfaUncategorizedTunus'un Uluslararası Yükümlülüklerinin İhlal Edilmesinden Dolayı Endişeliyiz

Tunus’un Uluslararası Yükümlülüklerinin İhlal Edilmesinden Dolayı Endişeliyiz

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Tunus’ta devam eden siyasi krizin ve bunun sonucunda ortaya  çıkan insan hakları ihlalleri ile Tunus hukuku ve Tunus’un uluslararası yükümlülüklerinin ihlal edilmesini endişeyle takip ediyor.

UHUB, sokaklardaki kutuplaşma durumunun şiddetlenmesi, Yüksek Yargı Konseyi’nin kapılarının polis tarafından kapatılması ve Tunus Cumhurbaşkanının destekçileri tarafından yargının bağımsızlığını etkileyen kararlara destek için yapılan gösteri çağrılarıyla ilgili birçok endişesini dile getiriyor. Aynı bağlamda UHUB, yürütme erkinin yargıyı kontrol etme niyetinde olma ihtimaliyle birlikte, Cumhurbaşkanı’nın yargının rolüne ilişkin açıklamalarından duyduğu şaşkınlığı dile getiriyor.

UHUB, Cumhurbaşkanı’nın geçmişte kalan bir kurum olarak saydığı Yüksek Yargı Konseyi’nin feshedilmesini talep etmek için destek ilerine gösteri çağrısında bulunmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Tunus’taki yetkilileri uluslararası yükümlülüklerine uymaya, insan hakları ihlallerini durdurmaya, halkın düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve tüm tarafların haklarını güvence altına alan bağımsız bir organ önünde yargılanmaya çağırıyor.

Dünya çapında onlarca ülkeden insan hakları ve uluslararası hukuk uzmanlarını bir araya getiren UHUB, Tunus makamlarının da Tunus’u ziyaret etme talebine olumlu yanıt vermelerini ve ziyaret ekibinin maruz kaldıkları ihlaller hakkında şikayette bulunan tüm kişi ve tarafları ziyaret etmesini sağlamasını da yeniliyor.

Av. Necati CEYLAN

UHUB Genel Sekreteri

Basin-Aciklamasi-Tunus-

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments